Fortnite este cel mai in voga joc al momentului si din ce in ce mai multi oameni vor sa il joace pe PC. Pe console, FPS-ul este limitat, dar pe un PC se obtine o performanta mult mai buna. Fortnite este un joc care nu necesita multa putere si poate rula chiar si pe periferice modeste. De asemenea, merita remarcat faptul ca aproape toti jucatorii profesionisti de Fortnite folosesc setarile minime. In acest ghid iti vom face o idee despre cele mai bune laptopuri Fortnite si iti vom spune de cata putere ai nevoie pentru a te bucura de Battle Royale de la Epic Games in cele mai bune conditii.

Cerinte de sistem

Dupa cum puteti vedea mai jos, Fortnite nu are nevoie de foarte multa energie. De aceea, vom imparti ghidul in functie de diferitele nevoi ale jucatorului!

Cerintele oficiale ale Fortnite pentru PC

Voi incepe cu cerintele oficiale Fortnite.

Minim:

·         Core i3 2.4 Ghz

·         4 GB de RAM

·         Intel HD 4000

Recomandat:

·         Core i5 2.8 Ghz

·         8 GB RAM

·         Nvidia GTX 660 sau AMD Radeon HD 7870 (2 GB VRAM)

In prezent, majoritatea laptopurilor high-end pot fi gasite cu procesoare Intel Core din generatia a 7-a sau a 8-a. Toate indeplinesc cerintele minime pentru Fortnite. Acest lucru inseamna ca orice procesor i3 / i5 / i7 care incepe cu 7 sau 8 in numele modelului va putea rula Fortnite.

Laptopuri low-end

Sa incepem cu laptopurile "low-end" pentru a juca Fortnite. Avand in vedere ca placa grafica minima, un Intel HD 4000 de la dab-it.ro , are un benchmark de 400 de puncte, aceste laptopuri indeplinesc cu demnitate cerintele, dar nu sunt foarte potrivite pentru jocuri. Acestea ofera performante medii, dar le recomandam doar jucatorilor putin pretentiosi. Daca doriti sa cheltuiti putini bani, dar doriti sa vedeti Fortnite ruland pe laptop, s-ar putea sa gasiti ceva care sa vi se potriveasca. Pentru a juca Fortnite la setari mai mari si/sau rate de cadre mai mari, veti avea nevoie de ceva mai bun. Esential este GPU, adica placa video care proceseaza grafica 3D. In acest moment, cele mai bune procesoare portabile pentru Fortnite sunt:

·         Amd Ryzen 3500u sau 3700u: au o placa video integrata, nu e rau pentru a incepe sa joci Fortnite

·         Intel Core i5 9300H - adesea insotit de placi video de nivel scazut sau mediu

·         i7-7700HQ - procesor puternic, intalnit in laptopurile mai grele

·         i7-8750H si 9750H: acestea sunt printre cele mai performante procesoare si sunt de obicei insotite de placi video de top in sectorul PC-urilor mobile.

Placa video dedicata Fortnite?

Cea mai buna solutie este sa cumparati un produs cu o placa grafica dedicata, astfel incat sa puteti avea un gameplay si setari grafice demne. De aceea, lista noastra de GPU-uri este cea pe care o vom recomanda in PC-urile din acest ghid.

·         MX 230 - atingand pana la 30 fps la setari joase si medii

·         VEGA 8 - Atinge pana la 80 FPS la setari medii

·         GTX 1050 si GTX 1650 si GTX 1660Ti - atingand pana la 60 FPS la setari inalte

·         RTX 2060 - 100 FPS la setari inalte

·         RTX 2070 - 100 FPS pe setari epice

·         RTX 2080 - 150 FPS la setari epice; 45 FPS la 4K