Cauti cel mai bun calculator pentru tine si rasfoiesti categoriile din magazinul online Dab It ? Nu stii cum sa combini caracteristicile astfel incat calculatorul tau sa raspunda la toate cerintele pe care le ai? Venim in ajutorul tau cu mai multe informatii astfel incat produsul ales sa fie cel mai bun pentru tine.

Stabileste modul de utilizare al calculatorului

Acesta este primul si cel mai important pas, pentru ca el le va determina pe toate celelalte. Sunt mai multe moduri de utilizare a unui calculator. Poti sa il folosesti pentru office si browsing, caz in care nu ai nevoie de un sistem foarte complex, il poti folosi pentru gaming, caz in care este nevoie de un sistem super complex pentru a rula ultimele jocuri, sau il poti folosi pentru activitati complexe de procesare foto, video sau proiectare, caz in care componentele trebuie sa raspunda tuturor cerintelor impuse de programele pe care le utilizezi. In plus, vei descoperi in cazul acesta ca, daca un program are cerinta minima un procesor i3 sa zicem, nu iti va fi de mare folos sa alegi o astfel de varianta, iar daca vrei sa il folosesti eficient ai nevoie de cel putin un i5.

Calculator de office

Iata cum poate fi configurat un calculator de office cu exemple. De la ideea noastra tu poti alege componentele dorite:

·         Un procesor i3 sau i5, sau o varianta de la AMD asa cum este Ryzen

·         O placa video integrata standard

·         Un SSD de 500 sau mai mare, in care sa iti stochezi toate informatiile

·         Minim 4 GB de RAM sau mai mult pentru a te asigura ca sistemul nu se blocheaza

Calculator de gaming

·         Un procesor i5 sau i7, sau variantele Ryzen de ultima generatie

·         Minim 8 GB de RAM sau chiar mai mult

·         O placa video dedicata de ultima generatie care sa iti permita sa rulezi cele mai noi jocuri

·         Un SSD sau un M2 de un Terra pentru ca unele dintre cele mai noi jocuri ocupa enorm de mult spatiu si este posibil sa nu ai unde sa le instalezi.

Un calculator pentru prelucrari profesionale si proiectare

·         Un procesor puternic care sa aiba cat mai multe core-uri reale. Unele studii au dovedit ca variantele AMD sunt mai bune in randari, avand mai multe core-uri reale, pe cand Intel ofera mai multe core-uri virtuale.

·         O placa video puternica si moderna speciala adaptata pentru programele pe care le folosesti

·         Minim 16 GB de Ram sau chiar mai mult

·         Un Hard Disk de un Terra, preferabil SSD sau M2 si o varianta de rezerva pentru ca toate fisierele si programele utilizate sunt mari si vei avea nevoie de spatiu de stocare eficient.

Acestea sunt exemple, iar tu poti alege configuratiile in functie de preferintele tale si de ceea ce cunosti despre sistemul pe care urmeaza sa il folosesti. Nu uita sa alegi variante cat mai bune pentru cazul in care vei avea vreodata nevoie de capabilitati mai mari ale sistemului, astfel incat sa nu fie nevoie sa il inlocuiesti des.