Cand cumparati PC-uri noi pentru intreprinderi mici, cautati dispozitive de clasa business pentru o mai mare incredere fata de dispozitivele de consum si securitate hardware incorporata care va va proteja datele si ideile mai mult decat software-ul. Aceste alegeri va vor ajuta sa faceti fata provocarilor de astazi si sa capturati oportunitatile de maine. Va explicam in continuare cum sa alegeti cele mai bune calculatoare si laptopuri atunci cand intrati aici .

Atunci cand alegeti dispozitivele care vor functiona cel mai bine pentru afacerea pe care o aveti, mai jos sunt intrebari importante pe care ar trebui sa le puneti si echipei  pentru a va asigura ca computerel pe care le cumparati sunt potrivite.

In functie de afacerea pe care o aveti, este posibil sa aveti nevoie de un desktop de ultima generatie sau de un laptop usor 2-in-1, care sa va ajute sa va prezentati la intalniri. De fapt, cel mai probabil veti avea nevoie de o combinatie de masini personalizate pentru nevoile si rolurile anumitor angajati.

Desktop sau laptop?

Exista o varietate de avantaje atat pentru desktop-urile de afaceri mici, cat si pentru laptopuri. Un desktop cu cel mai recent procesor Intel ®  Core ™  , cu multa memorie RAM si multa memorie solida va oferi mai multa performanta si capacitate de raspuns, comparativ cu un laptop la pret similar. Cu toate acestea, un desktop este fixat in esenta intr-o singura locatie, ceea ce il face cel mai potrivit pentru roluri stationare.

Laptopurile, pe de alta parte, sunt menite sa fie folosite din mers. Aceste dispozitive mai mici si mai usoare sunt grozave pentru a lucra acasa, la o cafenea, intr-un avion si oriunde in alta parte. In timp ce unele laptopuri ar putea sa nu aiba toata puterea sau spatiul de stocare ale unui desktop, laptopurile cu cele mai recente procesoare Intel ® Core ™  pot ​​face fata sarcinilor grele de calcul. Cu toate acestea, mobilitatea costa bani: laptopurile sunt de obicei o investitie mai scumpa decat desktop-urile cu specificatii comparabile.

Exista trei componente la care ar trebui sa va ganditi sa investiti mai mult pentru a va asigura ca afacerea dvs. mica obtine performanta si productivitatea pe care le merita:

Procesor: Un procesor rapid poate face diferenta intre un computer receptiv si unul care ramane in intarziere. Pentru computerele noi care ruleaza pe cele mai recente procesoare Intel ® Core ™  , sarcinile de zi cu zi pot fi finalizate mai rapid, permitand in acelasi timp angajatilor sa ruleze simultan mai multe aplicatii.

RAM: Memoria cu acces aleatoriu este folosita pentru a stoca temporar date in timp ce computerul functioneaza. Cantitatea de RAM de care aveti nevoie depinde de complexitatea programelor pe care le rulati; editarea video necesita multa memorie RAM, de exemplu, in timp ce navigarea web de baza, iar foile de calcul pot fi, in general, gestionate cu o suma de baza. RAM este usor de actualizat, astfel incat sa puteti adauga mai multe pe masura ce nevoile  se schimba.

Stocare: un hard disk mare (HDD) sau o unitate SDD nu numai ca stocheaza toate fisierele, dar este folosita pentru a lansa si opera programele si sistemul de operare, asa ca doriti sa va asigurati ca aveti cat mai mult spatiu posibil. O solutie alternativa este sa adaugati un hard disk extern pe care il puteti conecta la computer dupa cum este necesar.