In ultimele zile, ati rugat un prieten sa dezactiveze solicitarea de parola atunci cand ati pornit PC-ul. Dar acum v-ati razgandit. Vi s-a spus, pe buna dreptate, ca aceasta mutare prezinta un risc urias pentru securitatea datelor si ati dori sa o dati din nou. Cu toate acestea, problema este ca nu sunteti foarte priceput in domeniul informaticii si, prin urmare, nu stiti cum sa introduceti o parola in PC. Poftim? Asa stau lucrurile si ai vrea sa stii daca te pot ajuta sa indrepti lucrurile? Bineinteles ca poti, conteaza pe mine! In acest tutorial, va voi prezenta diferitii pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a va reseta parola atat pe Windows, cat si pe macOS.

Cum sa iti pui parola la PC-ul cu Windows 10

Sunteti interesat sa intelegeti cum sa resetati parola PC-ului pe Windows 10? Atunci urmati instructiunile de mai jos. Va rugam sa retineti ca procedura difera in functie de faptul ca doriti sa lucrati pe un cont local sau pe un cont Microsoft. De asemenea, trebuie sa stiti ca exista si alternative la clasica parola alfanumerica pe care ati putea dori sa le luati in considerare. Totul este explicat mai jos.

Cont local

Daca doriti sa schimbati parola de pe un laptop iefin actionand asupra unui cont local, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa dati clickk pe butonul Start (cel cu steagul Windows) din partea stanga jos a barei de activitati, sa selectati pictograma Settings (Setari) (cea in forma de roata dintata) din meniul care se deschide si, in fereastra care apare pe ecran, sa dati clickk pe Accounts (Conturi). Selectati apoi rubrica Sign-in Options (Optiuni de conectare) din bara laterala din stanga, dati click pe rubrica Password (Parola) din partea dreapta si dati click pe butonul Add (Adaugare).

Contul Microsoft

Apoi procedati dupa cum urmeaza: dati click pe butonul Start (cel cu steagul Windows) situat in partea stanga jos a barei de activitati, tastati run in campul de cautare si selectati comanda rapida relevanta. Alternativ, puteti utiliza comanda rapida de la tastatura Win+R. In fereastra Run care apare acum pe ecran, introduceti comanda netplwiz in campul corespunzator si apasati butonul OK. Pe noul ecran care apare pe desktop, selectati contul de utilizator din lista de la Utilizatori pentru acest computer, bifati caseta de langa cea in care scrie Pentru a utiliza acest computer, utilizatorul trebuie sa introduca numele si parola, apoi dati click pe butoanele Aplica si OK si reporniti computerul pentru ca modificarile sa intre in vigoare.

Solutii alternative

Puteti sa le configurati dand click pe butonul Start (cel cu steagul Windows) situat in partea stanga jos a barei de activitati, selectand Accounts (Conturi) din fereastra care se deschide pe desktop si apoi selectand optiunea Login Options (Optiuni de conectare) din bara laterala din stanga. Apoi alegeti una dintre urmatoarele optiuni, in functie de preferintele tale si/sau de mijloacele de acces actuale: Windows Hello Face (pentru a utiliza recunoasterea faciala), Windows Hello Fingerprint (pentru a utiliza amprenta ta digitala), Windows Hello PIN (pentru a utiliza un PIN numeric sau alfanumeric), Security Key (pentru a utiliza un simbol fizic) sau Graphical Password (pentru a utiliza o parola grafica).