Indiferent daca folosesti calculatoare second hand sau calculatoare noi, atunci cand vrei sa le conectezi va trebui sa tii cont de mai multe aspecte importante si sa urmezi pasii corespunzatori. Nu este greu sa creezi o conexiune intre doua calculatoare, dar daca nu te pricepi si daca acum faci cunostinta cu sistemele de operare este posibil ca intreaga operatiune sa iti para complicata. Iata ce trebuie sa faci.

Doua calculatoare sunt usor de conectat pentru a transmite fisierele intre ele sau pentru a distribui fisiere pe internet, respectiv catre o imprimanta. Urmand pasii de mai jos, vei putea sa conectezi doua calculatoare care au Windows.

Pasul 1: conecteaza calculatoarele utilizand un cablu ethernet.

Pasul 2: click pe urmatoarele butoane in ordinea in care sunt enumerate – Start -> Control Panel-> Network and Internet-> Network and Sharing Center.

Pasul 3: Click pe optiunea Change Adapter Setting in coltul de sus al ferestrei.

Pasul 4: selecteaza Wi-Fi connection si apoi Ethernet Connection si da click dreapta pe Wi-Fi  connections.

Pasul 5: Da click pe Bridge Connections si astepata. Dupa cateva secunde cele doua calculatoare vor fi conectate prin internet.

Cum poti distribui fisiere de la un Windows la altul?

Daca vrei sa distribui fisiere de pe un Windows pe altul, iata ce trebuie sa faci:

Pasul 1: conecteaza cele doua calculatoare utilizand un cablu Ethernet.

Pasul 2: Da click pe Start->Control Panel->Network and Internet->Network and Sharing Center.

Pasul 3: intra in Change Advanced Sharing Settings, in coltul din dreapta al ecranului.

Pasul 4: porneste file sharing. Bifeaza Turn on file and printer sharing.

Pasul 5: Intra in locatia folderului pe care vrei sa il distribuit. Da click pe Share tab si apoi pe calculatorul pe specific people. Selecteaza Everyone din meniul drop-down. Selecteaza share si da click pe Done.

Pasul 6: deschide File Explorer pe celalalt calculator.

Pasul 7: din meniul din stanga vei gasi Network si acolo vei gasi numele calculatorului. Da click pe el.

Pasul 8: copiaza folderul shareuit pe celalalt calculator.

Astfel vei putea distribui fisiere de pe un calculator pe altul fara sa fie nevoie sa le mai multi cu stickul. Dupa cum vezi nu e greu deloc sa faci asta si vei putea cu usurinta sa obtii rezultatele dorite daca lucrezi eficient si ordonat. Tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti pasii anteriori pentru a obtine rezultatele vizate.

Aceste lucruri sunt foarte utile in special in momentul in care vrei sa distribui fisiere pe care sa le vada mai multe persoane si nu vrei sa fii limitat ca si spatiu de desfasurare de aplicatiile clasice asa cum sunt Dropbox sau Google Drive, unde ai o limita de dimensiune pe care o poti acoperi in variantele free. De asemenea metoda este foarte utila si pentru cei care nu vor sa stea mereu cu stickuri si harduri externe pe care sa le plimbe prin birouri. Shareuind informatia direct dintr-un calculator in altul, totul se face mai usor, mai simplu si mai eficient, fara costuri si fara sa astepti mult.