In cele ce urmeaza, va voi prezenta 3 aspecte importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa achizitionati un nou laptop:

Specificatiile tehnice - asigurati-va ca laptopul ales are specificatii care se potrivesc nevoilor tale. De exemplu, daca aveti nevoie de un laptop puternic pentru jocuri sau pentru aplicatii grafice, asigurati-va ca are o placa video de performanta si procesor puternic. Daca aveti nevoie doar de un laptop pentru navigare pe internet si lucrul cu documente, puteti alege un model mai simplu.

Marimea si greutatea - daca doriti sa luati laptopul cu dvs. in deplasari, asigurati-va ca are o dimensiune si o greutate potrivita pentru acest lucru. In acelasi timp, daca doriti un laptop mai mare pentru a avea un ecran mai mare, asigurati-va ca il puteti utiliza in confort.

Pretul - in cele din urma, trebuie sa luati in considerare bugetul disponibil. Asigurati-va ca gasiti un laptop care se potriveste nevoilor tale si care se incadreaza in limitele bugetului dvs.

1.      Tip de utilizare

Primul si cel mai important punct care va va conduce la achizitionarea noului laptopuri second hand  este: la ce voi folosi noul meu laptop? Desi aceasta intrebare poate parea banala, raspunsul la aceasta intrebare va va ajuta sa faceti o alegere mai specifica a laptopuri second hand. Ganditi-va la asta, il veti folosi pentru acasa, la serviciu, pentru grafica sau programare? Oricare ar fi raspunsul la aceasta intrebare, urmatorul punct va va ajuta si mai mult sa faceti alegerea corecta.

2.      Caracteristici ale laptopului

Ce caracteristici hardware ar trebui sa aiba noul meu computer? Citind acest articol despre alegerea laptopului potrivit pentru tine, ai decis deja una dintre caracteristici - posibilitatea de a transporta noul laptop. Pe baza raspunsului la intrebarea mentionata la pasul 1, adica pentru ce voi avea nevoie de noul meu laptop, putem defini cateva caracteristici tehnice hardware care ar putea sa va convina, cum ar fi alegerea unui procesor i7 sau i5, a unui ecran de 17'' in loc de unul de 15'', a unei memorii RAM de 16 giga in loc de 8 giga si asa mai departe. Sper ca in acest moment am reusit sa va conving de importanta primei intrebari, dar daca nu, va voi arata jokerul meu, parghia la care nici o fiinta umana nu poate rezista, suma de bani pe care va trebui sa o cheltuiti, pentru ca o alegere corecta va va permite sa economisiti bani si sa va optimizati timpul petrecut in fata calculatorului in functie de nevoile dumneavoastra.

3.      Sistem de operare

In cazul in care nu stiati, sistemul de operare este software-ul de sistem care gestioneaza resursele hardware si software ale computerului si exista diferite tipuri de sisteme de operare pe piata. Printre cele mai comune se numara Windows 10, care este in prezent cel mai popular sistem de operare datorita usurintei de compatibilitate cu majoritatea perifericelor de pe piata. Un alt sistem de operare celebru, dar disponibil doar pe Mac-uri, este macOS, care este compatibil doar cu ecosistemul Apple si este practic lipsit de virusi. Si, in sfarsit, Linux, un sistem de operare gratuit si opensource, dar care este mai complex decat macOS si Widows.

Alegerea unui laptop: pentru acasa, pentru munca, pentru grafica

Acum ca am explicat cei 3 pasi simpli, sa vedem impreuna cum sa alegem laptopul potrivit pentru tine. Iata optiuni posibile pentru a raspunde la intrebarea: Pentru ce voi avea nevoie de noul meu laptop?

Pentru acasa

Daca aveti nevoie de un calculator pentru uz casnic, atunci probabil cautati un dispozitiv care sa va permita sa navighati pe internet, sa verificati e-mailurile, sa utilizati retelele sociale, sa vizionati filme pe Netflix si sa va accesati conturile bancare. Aceste activitati nu necesita o solutie hardware puternica, asa ca puteti opta pentru un calculator mai accesibil din punct de vedere financiar.